Stenläggning för alla projekt

Våra tjänster inom stenläggning

Bäckmans Markdesign erbjuder högkvalitativa tjänster inom stenläggning för anläggning av gångar, uteplatser och trädgårdar. Vårt team av experter har lång erfarenhet och expertis inom branschen och vi kan hjälpa dig med allt från planering och design till anläggning av stenbeläggningar.

Vi erbjuder bland annat tjänster inom

  1. Uteplatser
  2. Uppfarter
  3. Entréer

Kontakta oss för mer information, offertförslag eller rådgivning. Vi har även ett stort tjänsteutbud inom markentreprenad.

Gatsten

Vi skapar vackra och hållbara utomhusmiljöer med stenbeläggningar

Har du tröttnat på sprickor i dina stenplattor, eller vill uppdatera grusuppfarten till marksten inför säsongen ? Då är våra professionella tjänster för stenläggning perfekta för dig!

Vi arbetar med olika typer av projekt, oavsett om det handlar om mindre eller större projekt. Vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och behov för att säkerställa att slutresultatet blir precis som du vill ha det. Vi använder endast de bästa materialen och verktygen för att säkerställa högsta kvalitet och hållbarhet på vårt arbete.

Om du behöver hjälp med anläggning av gångar och uteplatser, kan vi erbjuda en rad olika tjänster såsom stenläggning, plattläggning och asfaltering. Vi kan också hjälpa dig med anläggning av trädgårdar och grönområden, inklusive installation av bevattningssystem och plantering.

Förutom stenläggning kan vi också hjälpa dig med andra tjänster för din trädgård och uteplats. Besök gärna vår sida för Markentreprenad om du behöver hjälp med planering, grävning och anläggning av trädgårdar. Om du behöver hjälp med murbyggnation, besök vår sida för Murar. För att förhindra fuktskador och översvämningar, besök vår sida för Dränering.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster inom stenläggning. Vi står redo att hjälpa dig att förverkliga dina idéer och behov på ett professionellt och pålitligt sätt.

Anmäl ditt intresse idag

Våra experter på stenläggning hjälper dig att uppfylla dina behov. Fyll bara i dina uppgifter och anmäl ditt intresse. Vi välkomnar alla frågor och tar emot beställningar. 

Så kontakta oss när du är redo, vi  återkommer till dig, eller ta en sväng förbi kontoret och få hjälp på plats.

Ställ dina frågor och beställ stenläggning idag

Våra projekt - Stenläggning

Vill du lägga marksten själv, men vet inte hur du kommer igång?

Följ då vår steg för steg guide nedan på hur man utför stenläggning själv.

Hur går det till?

Stenläggningsprocessen steg- för steg

Arbetsprocessen för stenläggning kan variera beroende på projektets omfattning och typ av sten som används, men generellt är det viktigt att följa dessa steg för att uppnå en hållbar och estetiskt tilltalande yta:

1. Förbered marken:

Innan du påbörjar stenläggningen är det viktigt att rensa marken från gräs, ogräs, stenar och andra hinder som kan påverka arbetet.

stenläggning trappa

2. Skapa ett stadigt underlag

Säkerställ att underlaget är jämnt och väl packat för att förhindra ojämnheter och garantera att stenarna ligger stadigt över tid. Använd sand, stenmjöl eller krossad sten för att jämna ut ytan om den är ojämn, beroende på vilken sten som används och underlagets egenskaper.

3. Planera layouten

Planera utformningen av stenläggningen innan du börjar lägga stenarna. Markera det område där stenarna ska läggas och bestäm hur de ska placeras för att skapa en jämn och harmonisk yta.

4. Lägg stenarna

När underlaget och layouten är klara, börja lägga stenarna. Det kan vara nödvändigt att skära och anpassa vissa stenar för att få dem att passa ihop perfekt. Om stenarna har olika former och utseenden, planera hur de ska placeras i förhållande till varandra för att undvika estetiska och praktiska problem under stenläggningen.

5. Justera ojämnheter

Efter att stenarna har lagts, kontrollera och justera eventuella ojämnheter samt säkerställ att de ligger stadigt på underlaget. Om det behövs, fyll mellanrummen mellan stenarna med sand eller krossad sten för att stabilisera ytan ytterligare.

6. Underhåll stenläggningen

För att bevara stenläggningens utseende och funktion, se till att underhålla ytan regelbundet. Öka dess hållbarhet genom att rensa bort ogräs och annat skräp, eller genom att fylla på mellanrum med sand eller krossad sten om det behövs.

Kontakta oss för offert

stenläggning skiffer
Marksten är inte bara praktisk utan också estetiskt tilltalande. Det är en lösning med garanterat lång hållbarhet, även i det tuffa svenska klimatet. Om du planerar att anlägga en uppfart och vill anlita en expert på området, bör du kontakta Bäckmans Markdesign. Vi är experter på stenläggning och kan hjälpa dig med allt från mindre projekt till större jobb. Dra nytta av vår professionella markentreprenad och få jobbet gjort effektivt och på rätt sätt

När du behöver hjälp med att anlägga eller underhålla stenbeläggningar för trädgårdar och uteplatser, är du välkommen att kontakta oss på Bäckmans Sten. Vi hjälper dig med allt från planering och design till installation och underhåll av stenbeläggningar.

Andreas Fagrell
andreas@backmanssten.se
Tel. 072 – 7175619

Öppettider

Måndag – fredag 8 – 17
( Lunchstängt 12 – 13 )

Kontantfri butik

 

Vi är nu en kontantfri butik. Hos oss kan du betala med kort, mobilen eller mot faktura.

 

Fler av våra tjänster

Gräsmattor

För hjälp med anläggning av gräsmattor, råd eller tips om hur du håller grönytan fin?

Grävning

Grävning är en viktig del av byggprocessen och när du vill att trädgården ska frodas

Markentreprenad

Vi formar och förändrar markens utseende och egenskaper enligt kundens alla önskemål

Murar

Vi bygger murar som håller över tid, både kvalitetsmässigt, men även utseendemässigt.

Dränering

Vid dränering avlägsnas vattensamlingarna i marken på ett tryggt och säkert sätt

Gjutning

Gjutning ingår i tjänsteutbudet- Vi skapar fasta och hållbara konstruktioner med noggrannhet