Murar - Bygg vackra och hållbara murar

Våra tjänster

Bäckmans Markdesign erbjuder högkvalitativa tjänster inom murbyggnad för anläggning av gångar, uteplatser och trädgårdar. Vårt team av experter har lång erfarenhet och expertis inom branschen och vi kan hjälpa dig med allt från planering och design till uppförande av murar och stödmurar i olika material och stilar.

Vi erbjuder bland annat

  1. Stödmur
  2. Fristående mur
  3. Kallmur
  4. Bruksmur
  5. Blockstensmur
  6. Murbeklädnad
  7. Gabioner

Kontakta oss för mer information, offertförslag eller rådgivning. Vi har även ett stort tjänsteutbud inom markentreprenad.

Gatsten

Professionell murbyggnation för både privatpersoner och företag

Murar är mycket hållbara konstruktioner som kan tillföra en känsla av stabilitet och robusthet i utomhusmiljöer. Det har vi i åtanke när vi med gediget hantverk bygger murar åt våra kunder.

På Bäckmans Markdesign erbjuder vi högkvalitativa tjänster inom murbyggnation, reparation och renovering. Vårt team av experter har lång erfarenhet och expertis inom branschen och vi kan hjälpa dig med allt från nybyggnation av murar till reparation och renovering av befintliga murar.

Vi arbetar med olika typer av projekt, oavsett om det handlar om mindre eller större projekt. Vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och behov för att säkerställa att slutresultatet blir precis som du vill ha det. Vi använder endast de bästa materialen och verktygen för att säkerställa högsta kvalitet och hållbarhet på vårt arbete.

Om du behöver hjälp med murbyggnation, kan vi erbjuda ett brett utbud av tjänster som inkluderar byggnation av stödmurar, trappor och murar för uteplatser. Vi kan också hjälpa dig med reparation och renovering av befintliga murar, inklusive återuppbyggnad av murar, tätning av sprickor och byggande av nya murar på befintliga fundament.

Förutom murbyggnation kan vi också hjälpa dig med andra tjänster för din trädgård. Besök gärna vår sida för Gräsmattor om du behöver hjälp med anläggning och skötsel av gräsmattor. Om du behöver hjälp med dräneringsproblem, besök vår sida för Dränering. För stenläggning, besök vår sida för Stenläggning.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster inom murbyggnation, reparation och renovering. Vi står redo att hjälpa dig att förverkliga dina idéer och behov på ett professionellt och pålitligt sätt.

Anmäl ditt intresse idag

Våra experter på murar hjälper dig att uppfylla dina behov. Fyll i dina uppgifter och anmäl ditt intresse. Vi välkomnar alla frågor och tar emot beställningar. 

Så kontakta oss när du är redo, vi  återkommer till dig, eller ta en sväng förbi kontoret för att få hjälp på plats.

Ställ dina frågor och beställ murning idag

murar-belysning

När man bygger murar finns det en rad saker att tänka på. Det är en flerstegsprocess som varierar beroende på vilken typ av mur du vill bygga och vilka material du vill använda. Därför vill vi ge dig råd och tips för hur du kan bygga en mur själv.

Tips - att bygga murar själv

Planeringsfasen:

Först är det viktigt att tänka ut hur din mur ska se ut. Eftersom det inte går att flytta muren, behöver du planera arbetsprocessen noggrant och bestämma dig för vart du vill att muren ska stå, hur hög den ska vara och vilken typ av mur du vill bygga. Gör gärna en skiss på hur du vill att muren ska se ut och ta nödvändiga mätningar innan du sätter igång.

Förberedelsefasen:

Innan du börjar bygga behöver du förbereda området där muren ska stå. Du behöver rensa marken, ta bort alla stenar, rötter och hinder som ev. kan störa byggprocessen. därefter gör du en markering där du vill att muren ska stå. Med fördel görs detta genom att sätta ut konturerna, kanske med hjälp av ett snöre och träpinnar). Därefter behöver du se till att ha tillräckligt med material (såsom murbruk, stenar och block) till att slutföra projektet.

Glöm inte att se till att muren kan stå på en solid grund, för att den ska vara stadig och hålla över tid. Därför är det viktigt att gräva en grund för muren. En fingervisning är minst 20 cm djup och lika bred som murens bredd. Fyll sedan grunden med betong och låt den torka.

När det är dags att bygga en mur finns det viktiga saker att tänka på:

För att bygga en mur korrekt är det bäst att börja från ett hörn och gradvis arbeta sig utåt. Murbruk är det bästa valet för att foga samman stenarna eller blocken. Det är också viktigt att se till att muren är lodrät eller rak genom att använda ett vattenpass.

När muren har byggts upp till den önskade höjden behöver du lägga på en avslutande rad av stenar eller block på toppen av muren. För att undvika erosion bör du fylla i jorden bakom muren och packa ner den ordentligt.

Att bygga en mur kräver rätt verktyg och säkerhetsutrustning. Om du är osäker på hur man bygger en mur är det en god idé att anlita en professionell murare eller att ta hjälp av en kunnig vän.

För fler tips om hur man bygger en mur eller om du vill ha hjälp med att bygga muren, är du välkommen att kontakta oss på Bäckmans Markdesign. Vi hjälper dig gärna att skapa en stark och säker mur.

Vill du ha hjälp?

Öppettider

Måndag – fredag 8 – 17
( Lunchstängt 12 – 13 )

Kontantfri butik

 

Vi är nu en kontantfri butik. Hos oss kan du betala med kort, mobilen eller mot faktura.

 

Kontakta oss för offert

bygga murar

Murar är mycket stabila och om de konstrueras rätt är de hållbara och står emot tidens slitage. Det är dock lätt att missa viktiga steg. Läs våra tips om hur du bygger murar, eller kontakta oss på Bäckmans Markdesign, en expert inom markentreprenad. Vi hjälper dig bygga en mur, eller guidar dig till att göra det själv.

Kontakta oss för att få hjälp med allt från mindre murprojekt till större byggnationer och skapa en unik utomhusmiljö för ditt hem eller företag

Andreas Fagrell
andreas@backmanssten.se
Tel. 072 – 7175619

Fler av våra tjänster

Gräsmattor

För hjälp med anläggning av gräsmattor, råd eller tips om hur du håller grönytan fin?

Grävning

Grävning är en viktig del av byggprocessen och när du vill att trädgården ska frodas

Markentreprenad

Vi formar och förändrar markens utseende och egenskaper enligt kundens alla önskemål

Dränering

Vid dränering avlägsnas vattensamlingarna i marken på ett tryggt och säkert sätt

Stenläggning

Vi är alltid noggranna i vårt arbete- När vi lägger sten gör vi det enligt kundens alla önskemål.

Gjutning

Gjutning ingår i tjänsteutbudet- Vi skapar fasta och hållbara konstruktioner med noggrannhet