Historik

Bäckmans sten - Historik

1935 flyttade kusinerna Einar och Erik Bäckman från Hunnebostrand till Kil och startade upp en stenhuggeriverksamhet. 

1938 flyttade företaget till Orrholmsgatan i Karlstad och slutligen 1957 flyttade verksamheten till Skåre där företaget fortfarande har sin hemadress.1957 slutade Göte Bäckman, son till Einar, skolan och började arbeta i firman och några år senare kom även hans broder Karl-Erik Bäckman in i företaget. 

Sönerna Göte och Karl-Erik övertog verksamheten 1965 och då var huvudnäringen gravstenar men breddades snart med trappor samt beklädnadssten till socklar och fasader. Under en period på 80-talet drev företaget även egen stenbrytning.

Bäckmans sten - Idag

April 2003 övertogs verksamheten av nuvarande ägare; Bo Kennerstad, Gunnar Bäckman och Lars-Erik Bäckman. Gunnar och Lars-Erik är söner till Göte Bäckman. Oktober 2003 drabbades företaget av en förödande brand då hela verkstaden brann ner till grunden. En jobbig period tog vid men med hårt arbete och en del sömnlösa nätter stod en helt nybyggd verkstadslokal färdig i April 2004.

Verksamheten består fortfarande av gravstensproduktion men innefattar även en toppmodern produktions-line för bänkskivor, fönsterbänkar och eldstadsplaner.

Försäljning av marksten och murar har också blivit en stor del av verksamheten, både prefabricerade betongprodukter men även specialproducerade detaljer i natursten.

Företaget stoltserar även med AAA sedan många år tillbaka, en garanti och trygghet för Dig som kund.